Visite - Reisverslag uit Puerto Viejo, Costa Rica van Nadieh Zoutenbier - WaarBenJij.nu Visite - Reisverslag uit Puerto Viejo, Costa Rica van Nadieh Zoutenbier - WaarBenJij.nu

Visite

Door: Nadieh

Blijf op de hoogte en volg Nadieh

25 Augustus 2009 | Costa Rica, Puerto Viejo

Hola lieverds!

Het is nu twee dagen geleden dat mijn lieve vriendinnetjes Marloes en Anouk zijn vertrokken, het huis is weer leeg en iedereen hier vraagt zich af waar ze zijn gebleven. Vier weken lang hebben Kemba en ik ze zoveel mogelijk laten zien van het paradijs Costa Rica. We zijn de trip begonnen in San Jose om ze op te pikken van een lange vliegreis. Kemba kon niet mee want die moest de halve finale zien van de Centraal Amerikaanse voetbalcup Costa Rica - Mexico. Iedereen hier was in rep in roer over de wedstrijd. Zelfs op het vliegveld kon ik de score bijhouden want uit alle taxi's galmden de voetbal kreten. Met penalty's verloor Costa Rica op het randje net op het moment dat Marloes en Anouk de douane uit kwamen lopen! Waaah het leek al weer zo lang geleden dat ik ze niet had gezien! En daar gingen we dan. Op naar het hotel en de volgende dag in de shuttle bus op naar Tamarindo ook wel Tamagringo genoemd door alle irritante Amerikanen. Doordat de wereld surfcompetities in Jaco pas de 1e van augustus zouden beginnen moesten we ergens heen om de tijd te doden. In Tamarindo hebben we 5 dagen genoten in een luxe hotel met zwembad dicht bij het strand en het dorpje. Deze vijf dagen waren relaxed maar lang genoeg om weer te vertrekken. Op naar de wereldsurfcompetities in Jaco - Hermosa. Hier verbleven we in een iets minder luxe hotel aangezien alle prijzen flink omhoog waren gestegen ivm al het toerisme deze dagen. In het hotel verbleef ook het Ierse surfteam, jullie vragen je vast af hebben die ook een surfteam? Uhm jah..haha..na wat surffilmpjes van ze hebben gezien wisten we al dat ze het niet ver zouden schoppen hahah...Doordat we er een dag vroeger waren hadden we tijd om iets anders te doen, we zijn een canopy tour gaan doen waar Kemba ooit gewerkt heeft. We kwamen te vroeg aan voor de groeps tour dus mochten we met zijn drieen een prive tour. Dit was veeel beter, we konden lekker aankloten met de gidsen en ze leerden ons onderste boven aan de lijnen te hangen. (Oke Anouk durfde niet dus alleen Marloes en ik dan) ;) De dag erna begon de opening. Alle surfteams maakten liepen door Jaco heen met vlaggen en muziek en eindigde in een grote tent in het park. Dit was erg leuk om te zien en we hebben vooral gelachen om het orkerst wat voorop liep (het leek wel of ze alle mislukkelingen uit het land erin hadden gepropt). Toen de eerste dag van de contest van start ging was het bloed heet. We hebben niet gekeken maar het leek wel 50 graden, aangezien het zand ook nog een zwart is was het eigenlijk niet uit te houden. Wel honderden mensen hadden zich verzameld op het strand om hun favoriete team aan te moedigen en aangezien er geen Nederlands team was hadden we het gerucht in de lucht geholpen dat wij dat waren. Erg veel van de contest konden we niet zien, we waren meer bezig met verkoeling zoeken en door de overvloed van mensen heen te kijken. Het Costa Ricaanse team deed het erg goed, vooral Kemba zijn vriend Gilbert waar ik al eens vaker over verteld heb ik mijn vorige berichten. Uiteindelijk heeft Frankrijk gewonnen en is Costa Rica 7e geeindigd van de ongeveer 25 landen. Na een aantal dagen in Jaco was het hoog tijd om te vluchten van al deze gekte. Zo snel we konden zijn we naar ons stekje in Puerto Viejo gegaan. Na een fikse schoonmaak in het huis konden Anouk en Marloes hun kamer als hun thuis beschouwen. Kemba vertelde ze al deze dagen al: Costa Rica is mooi, maar wacht maar totdat jullie aan Puerto Viejo gewend zijn...En ik denk dat ze nu eindelijk snappen wat hij bedoelde. We hebben veel dingen gedaan ondanks de vreselijke regenbuien en stormachtige dagen dat er geen elektriciteit was. (Hier een aantal hoogte punten.) Zo zijn we samen met Mae (de beste vriend van Kemba) op twee quads naar de waterval geweest, we moesten door bergen en rivieren heen om er te komen. Eenmaal daar aangekomen verloor Anouk haar mooooie waterschoenen (de we op de terugweg weer terug vonden haha) maar konden we genieten van ijskoud water dat regelrecht uit de bergen kletterde. Ook hebben we de zon onder zien gaan in Manzanillo. Een dorpje waar de enige weg hier eindigt. Na een diner in Maxi's om Coco zijn verjaardag te vieren zijn we de rotsen op geklommen om de mooiste zonsondergang ever te zien.
Ook hebben we de Ligalize surfcontest gezien, waar Kemba en al zijn vrienden aan mee deden. Kemba werd uiteindelijk 2e maar het was een super dag met een super feest aan het eind.
Voordat het alweer bijna tijd was voor Anouk en Marloes om te vertrekken zijn we natuurlijk ook naar Bocas de mooiste eilanden groep van Panama gegaan. Hier woont een vriend Mike (leren kennen door Lisette die naast hem zat in het vliegtuig). Hij heeft hier 3 huizen die hij verhuurt als surfcamp (voor een week in een van deze huizen betaal je normaal gesproken zo'n 10.000 dollar). Maar wij mochten hier voor niets verblijven. We kregen een echte VIP behandeling. Van sushi ontbijt tot een tocht langs alle eilandjes met de boot tot een glas wijn in de jacuzzi. En natuurlijk moest er gedanst worden op onze laatste avond in de club Barco die gebouwd is op steigers over het water heen.
De laatste dag van Anouk en Marloes hebben we shoppend afgesloten in de grootste shopping mall van San Jose. De volgende ochtend was het al weer tijd om afscheid te nemen. Zo snel de tijd is gegaan zo snel hoop ik dat ze weer terug komen. Iedereen hier mist ze en vraagt aan mij wanneer ze weer terug komen.

Ik begin nu pas ook echt te beseffen waar ik aan ben begonnen, maar heb er zeker geen spijt van. Kemba en ik hebben grootste plannen voor het huis en voor werk dus alles gaat zeker goed komen. Ook hebben we nu gezelschap van twee baby poesjes: Koetjie en Mono (betekend aapje in spaans) echt twee dotjes! Over een aantal maanden krijgt de hond van Dexter, vriend van Kemba puppy's en is er eentje gereserveerd voor ons.
Ik kan niet wachten op nog meer visite, dus iedereen die nog langs wilt komen is meer dan welkom! Deze week word er internet geïnstalleerd in huis en krijgen we weer een telefoon. Vanaf dan ben ik dus beter bereikbaar en zal ik jullie het nummer laten weten!

Heel veel liefs en dikste kussen van mij, Kemba, Koetjie & Mono

Hello family and friends of Nadieh,
Here Kemba writing something for you!
I'm not writing with my hand but with my heart.
I'm very happy to send this message to all of you because I know you're all special, I can see it in Nadieh. Like in my culture: we say, you are the roots and Nadieh is the fruit. I really want to meet you guys in personal so I can give you guys a hug and a big big kiss. Mucho love love love.

• 26 Augustus 2009 - 07:00

Maria:

Ohhhhhhh Nadieh, wat heerlijk om van jou/jullie te horen. Het klinkt geweldig allemaal! Wat een lieve woorden van Kemba, you must love a man like he is! Ook wel heel erg fijn dat telefoon en internet eraan komen, dat brengt je sneller dichtbij!
    Mooi die gezinsuitbreiding, en zo snel al ;0)
    Ik stuur jullie hele dikke knuffels, denk veel aan jullie!

• 26 Augustus 2009 - 07:25

Anry En Leon:

Dear Nadieh and Kemba,
    Good to hear that you both have a splendid time. So Nadieh you have seen it all I think. And we are happy for you Kemba please take good care of her,because she is special for us as well. Love and kisses for you both Anry and Leon

• 26 Augustus 2009 - 08:09

Pappa:

Hey Lieverd,

Wat een mooie story. De meiden komen a.s. vrijdag bij ons eten, en dan zullen we de vele foto's en hun verhaal zien en horen. Hoop dat je nu in alle rust alles weer een plekje gaat geven, en de start gaat maken met de andere zaken als studie en werk. Hoop dat je een site gaat opstarten die wij hier aan velen kunnen laten zien. Dat is wellicht de beste reclame die je kan geven. Ga verder met alles wat je wilt en geniet. Hoop dat we snel elkaar weer even spreken.

Dikke kussen.

Kemba,

Be proud that you can live your life with the most beautifull girl there is. She is very special for us, so take good care of her. Hope to see you next year. We stay in touch I hope.

Big Hug for you.

• 26 Augustus 2009 - 11:22

Nanda:

He lieverds, die Kemba heeft nu al een plekje in mijn hart verovert en ik kan niet wachten om hem en jou via de wbcam te zien en te spreken!!! Ben benieuwd naar alle foto's en verhalen van de meiden.Tot snel love you,Nanda

• 26 Augustus 2009 - 16:10

Mieke En Ruud:

Hai liefies!
    Heerlijk om te lezen dat jullie zo genoten hebben met de meiden.Nog steeds een gek idee dat je zover weg zit Nadieh!
    Heel veel sterkte met de plannen voor werk en huis en een big kiss for both of you!!!

• 26 Augustus 2009 - 22:16

Kim:

He Nudie!

Ben blij zo'n leuk verhaal van je te lezen en zo te horen heb je het weer prima naar je zin! Wat chill dat je naast Kemba van die lekkere hummeltjes om je heen hebt, haha ;-) Nou zet 'm op daar, hoop snel weer wat van je te lezen en een hele dikke kus aan jullie!

xx Kim

• 27 Augustus 2009 - 06:08

Donna:

Wat leuk om te lezen al die mooie verhalen. Ik ben zo blij voor jullie. Nadieh: die worden van Kemba pakt mijn hart en bracht tranen te mijn ogen. Hij is zeker een keeper. Kemba: It is so wonderful that Nadieh has you there. We hope that you both can come here sometime so that we all can meet you. All the best to both of you

• 27 Augustus 2009 - 09:21

Yeshe:

Lieve nadieh, zo grappig, wij hebben ook net twee nieuwe kleine poesjes! Zaza en Zazu! Ze zijn ook zo schattig... en ook nog een hond voor jullie, inderdaad een groot gezin straks! Lief stukje van Kemba, geef m maar een knuffel van mij. Kijk uit naar je volgende bericht en je aansluiting van telefoon en internet!
    Liefs!!!

• 27 Augustus 2009 - 20:32

Ad En Marianne:

Hey Nadieh and Kemba,

We are very glad when we are reading between the lines how you both enjoy it to being together.
    It feels like a fish in the water I think!

"Nadieh is the Fruit"! It's sounds so very sweet and so full of love, Kemba you have stolen the hearts of all the dutch women who loved Nadieh too (in a different whay naturaly!!!).

Kemba I think that you know that Nadieh and Kirstie also have two cats overhere? Fanta and Pepsi are their names. Fanta is missing the ladies I think, because after Kirstie is leaving the Stoelenmakerslaan too, and Joop and Nanda went on holiday, Fanta is almost every day in our garden and also at our neighbours. It looks like that she can't find back their home.
    Nadieh will you talk to Fanta when you have internet and when you are skyping with Joop and Nanda, I think that she will recognice your voice and maybe it will help her and find her way back to your parents home! Of course she is welcome in our garden, but we almost going on holiday for three weeks and it would be fine when we are knowing that she find her way back to their own house where food is waiting on her!

I know that my English is very bad, but I hope that Kemba can read this story by himself, so I do my best to write this in English!

We hope you have a good time together in Costa Rica and we wish you both all the best!

Nadieh meidje we wensen je veel geluk, suc6 met het afmaken van je studie! Zal niet meevallen als je zoveel mee maakt, maar wat is een maand hard werken gezien op een heel leven!!! Laat ons weten wanneer we hier kunnen proosten op het behalen van je diploma! Veel liefs en alles wat wenselijk is verder!

• 28 Augustus 2009 - 11:28

Lucia:

Hai lovers, Wat een lieverd.... zulke zijn hier bijna niet te vinden. Heerlijk weer zo'n lang verhaal, het is altijd leuk om te lezen waar je mee bezig bent. Het zal niet meevallen om je te storten op je studie, want het leven daar lijkt mij EEN grote vakantie. Heel veel sterkte met alles, kus

• 29 Augustus 2009 - 12:03

Anouk:

Hoi liefjes!
    Wat mooi om het verhaal te lezen dat ik zelf heb mee gemaakt, krijg er helemaal kippevel van! Ik mis jullie allebei alweer zo erg, natuurlijk ook Puerto Viejo en alle mensen. Wil je iedereen de groetjes doen en vertellen dat ik snel weer naar je toe kom! Kan echt niet lang zonder je hoor!
    Pas goed op jezelf en op Kemba en geniet van alles schat! Zit al thuis te wachten op je telefoontje!
    Nog mooie plannen en hoe gaat het met Koetjie en Mono?
    Voor jullie allemaal een hele dikke kus en knuffel!
    Spreek je snel ;)

• 29 Augustus 2009 - 12:04

Anouk:

Ohja, die hond van Dexter wordt toch de gelukkige mama? Is het een mooie hond? Love you!

• 31 Augustus 2009 - 11:34

Carissjee!:

Hoiii schatttie!

Jullie hebben echt veel gedaan in die vier weekjes.. gezelliggg:D:D

en omdat ik altijd jaloers ben als ik dit alles lees,, kom ik ook!
    het duurt nog wel even..

8 maart 2010 :D

• 31 Augustus 2009 - 14:21

Jeannette:

Hey Nadieh,

het is fijn om te lezen dat je het naar je zin hebt.. zal vast niet altijd ff makkelijk zijn, maar volgens mij zat je daar altijd al op je plekkie ;) Doe de groeten aan Kemba.. Tis een toppertje!!!
    Oja en ik ga heel hard proberen volgend jaar te komen hoor ;)

kuszzx

• 01 September 2009 - 13:53

Ellen:

Heey Nadieh, echt heerlijk om te lezen hoe goed je het daar naar je zin hebt! Het klinkt echt helemaal super! Ben al hard aan het sparen om een keer langs te komen. Kuss